Nasze posiłki przygotowywane są wyłącznie ze świeżych produktów bez dodatków konserwantów i sztucznych barwników co gwarantuje, iż potrawy są zdrowe i bezpieczne oraz smakują jak w domu i u babci.
Dzieci powinny zjadać w szkole posiłki dostarczające ok. 40-50% dziennego zapotrzebowania. Na ten posiłek składa się dwudaniowy obiad który, powinien dostarczać najwięcej kalorii spośród wszystkich spożywanych w ciągu dnia posiłków. Charakterystyczną cechą tego okresu jest więc znaczne zapotrzebowanie na energię i składniki odżywcze, które jest nieporównywalnie większe niż w innym momencie życia dziecka.
Nasza kuchnia cateringowa oferuje dzieciom i młodzieży w wieku szkolnym prawidłowo zbilansowaną dietę opartą na zdrowych, świeżych i smacznych produktach.
Jadłospisy przygotowywane są na podstawie najnowszych Norm Żywienia dla poszczególnych przedziałów wiekowych, wydanych przez Instytut Żywności i Żywienia.
W naszej ofercie żywieniowej zapewniamy apetyczny i wysokoenergetyczny posiłek, niezbędny do prawidłowego funkcjonowania młodego organizmu w ciągu dnia.